Muistoissamme (s. 29.03.2011 - k. 23.05.2012)   

Shetlanninponi - ori, Luy v. Agenhoff "Prinssi"                                                                            

Kirjava, 97cm. /  Rekisteri nro: VH11-017-0780

Kasvattaja: Slice & Stall Agenhoff

Omistaja: Sylvester ([email protected])

Koulutustaso: ko Helppo B / re 60cm / me 40-50cm / noviisi ponivaljakko (yleispainoitus)

Mainittavaa:

2x MVA-sert (BIS-1 & BIS-5)

1x irtoSERT

31 KRJ sijoituista, joista voittoja 7kpl.

7 ERJ sijoitusta, joista voittoja 1kpl.


Luonnekuvaus: (c. Sylvester)
Luy v. Agenhoff, eli meidän pieni Prinssiksi kutsuttu varsa on veike ja pirteä kaikkien kaveri. Seuraa mieluusti muiden menoa ja menee itse mukaan, olkoon kyseessä hevonen, ihminen tai vaikka koira, kaikki kelpaa kunhan ei tarvitse paikallaan odottaa. Prinssi on hyvin utelias, mutta ei laita minkäänlaisia ennakkoluuloja uutta esinettä/asiaa kohden. Välillä hieman rämäpäisemmäksi osoittautunut nuori herra kyllä keksii täytettä normaaleihin talutus reissuihin metsässä tai kentällä irtojuoksutukseen. Uusien asioliden opettaminen Prinssille onkin erityisen helppoa, tuntuu ettei sitä juuri mikään pelota muutakuin yksin jääminen tarhaan tai karsinaan. Jo saapuessaan, 26päivä maaliskuuta jätkä on osoittautunut etteivät kaikki ole välttämättä orimaisia tamman perään hörähteliöitä, ei, tätä jätkää kiinnostaa kaikki muu ruoka mukaanlukien. Komealla muodollaan se tietenkin kerää kaksijalkaisia ihailijoita ympärilleen, saapahan Sylttikin olla hetken katseiden kohteena pikku-Prinssin vieressä seisoessa. Tämä oli pieni historian tuulahdus tämän kaiken tulevan edelle.

Innolla ja odotuksella olemme saaneet Prinssiä kasvattaa ja valmentaa tulevaa varten. Prinssi on varttunut meillä koko ikänsä ja omistajan jääräpäisyyttä on päässyt oriin luonteeseen vuosien varrella lipsahtamaan, vaikka oriin kiinnostus uusiin asioihin ei ole loppunut. Prinssi on hyvin veikeä ori jonka kanssa on mielekästä viettää aikaa. Tarhastakin se tulee kovalla vauhdilla hakijansa luo ja osaa jarruttaakin ajoissa ettei päälle juokse. Tallille se seuraa taluttajaansa kiltisti eikä juurikaan ole kiinnostunut tammoista tarhojen ohi mennessä vaan taluttajan taskussa oleva porkkana vie kaiken huomion. Prinssi on mukavin laittaa ulkona harjauspuomilla, siis säiden salliessa mutta muussa tapauksessa tallin käytävällä, jotta oriilla on kokoajan ns seurattavaa eikä aika riitä jekuille. Harjattaessa ori on kiltisti paikallaan, mutta utelias aina uutta harjaa kohden jolla seuraavaksi oria harjataan ja hänen pitää saada sitä haistella ensin. Ei aristele hoitotoimenpiteissä ja nostaa kaviotkin kiltisti niin jokapäiväistä puhdistusta kuin kengitystä varten ja jaksaa pitää kavioitaan ylhäällä. Pesutoimenpiteet ovat aina hauskoja sillä ori tahtoo aina pistää homman leikiksi, viskoo päätään kovasti ja hörähtelee. Satuloidessa asiallinen, samoin suitsittaessa.

Prinssi on melkoinen tapaus ratsastaessa ja oikeastaan vain yhden ihmisen poni. Ori on ollut meillä koko pienen ikänsä ja onkin pääosin tottunut omistajansa ja tämän kahden apulaisen käsittelyyn ratsastaessa. Prinssi on meille hyvin kiltti, vaikka omistajansa kanssa kohelletaan aina minkä keretään. Pääosin Prinssi on hyvä ja tasainen suorittaja, ei keskity muuhun työskennellessään vaan antaa ulkoisten häiriötekijöiden olla. Prinssillä on hyvä ja tasainen käynti, se työskentelee hyvin ja kuuntelee antamia ohjeita hyvin ja noudattaen niitä aina mahdollisimman hyvin. Ravi Prinssillä on tasainen ns peruspomppuinen poniravi, jossa on mukava istua. Ravissa Prinssi voi olla aluksi hieman jäykkä etenkin taivutuksissa, mutta vetryy muutaman harjoitteen jälkeen. Laukka Prinssillä on pehmeä ja tasainen, vaikkakin vauhtia tahtoo aina löytyä on jarrut hyvin löydettävissä eikä ori kiihdyttele omiaan saati lähde ns käsistä. Prinssi työskentelee mielellään ja kuuntelee kuuliaisesti ratsastajansa toiveita, etenkin koulukiemuroiden parissa. Esteiden kanssa oriilta tuntuu löytyvän aivan uusi vaihde ja aivan uudet energiavarastot. Ori on esteiden kanssa välillä melkoinen energiapesä ja vauhtia riittää joten se tarvitsee osaavan ratsastajan joka osaa hieman pidätellä menohaluja. Maapuomeilla Prinssi toimii vielä maltilla vaikka tahtookin liioitella askeleittensa korkeuksia puomeilla. Hieman maapuomia korkeampia sanotaan meillä jo esteeksi, vaikka se olisikin vain sentin maapinnan yläpuolella. Prinssin into on aivan katossa ja vauhtia riittää. Oriin pidättämiseen tarviaan pitkää pinnaa ja päättäväisyyttä. Prinssin vauhdista huolimatta se keskittyy hyppyihin ja hyppää hyvällä tyylillä eikä turhaan epäile erikoisiakaan esteitä ylittäessään. Maastossa Prinssi on rauhallinen, mutta säikkyy kovia ääniä sekä rekkoja, mutta täällä mettän keskellä ei näihin juurikaan törmää, joten maastoretkestä voidaan nauttia kaikessa rauhassa. Tomiii maastossa yksin että kaverin kanssa.


Sukutaulu & Sukuselvitys (HUOM. Sukuselvityksen saa kopioida Prinssin jälkeläisille, merkattava c. Sylvester)

i. Luigi von Bachegård (KRJ-II)

ii. Luis Immanuel (evm)

ie. Fari von Bachegård (evm)


e. Sambretta v.d. Weunegaard

ei. Nick (evm)

ee. Caroline v.d. Weunegaard (evm)

Isän suku: Prinssin isä on ruunikonpäistärikönkirjava shetlanninponiori Luigi von Bachegård, säkäkorkeus 99cm. Tämä suloinen ja hieman erikoiseman värinen shetlanninponi ori on tuonti Ruotsista ja varsin tunnetusta siittolasta. Remukylän tallilla asuva ori on luonteeltaan pieni kenkkuilija, jonka kanssa saa aina olla hieman varuillaan sillä tällä herralla on takuu varmasti kepponen jokaiseen hetkeen ja paikkaan joko piristääkseen tunnelmaa tai suunnitellessaan uutta karkumatkaa tallin tammatarhojen luokse. Kenkkumaisesta luonteestaan huolimatta osaa käyttäytyä, ainakin välillä. Ori on kilpaillut valjakko painotteisesti alaisissa kilpailuissa hyvällä menestyksellä noviisi luokissa yksilönä. Peruspohjaa ollaan myös hiottu oriin kanssa kouluratsastuskilpailuissa Helpon C:n tasoisissa luokissa. Prinssin isänisä on lehmänkirjava shetlanninponi ori Luis Immanuel, säkäkorkeus 101cm. Tämä ori on syntynyt Ruotsissa ja asuu sielä yhä. Luonteeltaan oria on kuvailtu kettumaiseksi ja sangen viisaaksi joka keksii pakokeinoja tarhasta tilaisuuden tullen, mutta ei koskaan ole karannut tammatarhoja pidemmälle. Ori on kumminkin ratsastaessa yhteistyöhaluinen sekä vaunujen edessä. Kilpaillut hyvällä menestyksellä helpon C:n tasoissa luokissa sekä noviiseissa yksilövaljakko luokissa. Prinssin isänemä on liinakko shetlanninponi tamma Fari von Bachegård, säkäkorkeus 97cm. Ruotsissa syntynyt ja elänyt neitokainen joka kilpaillut pääosin valjakkopainotteisesti avoimissa valjakko luokissa yksilö -sekä parivaljakossa. Luonteeltaan tammaa ollaan luonnehdittu kiltiksi ja yhteistyöhaluiseksi.

Emän suku: Prinssin emä on kirjava shetlanninponi tamma Sambretta v.d. Weunegaard, säkäkorkeus 96cm. Tämä tamma on hieno Tanskalainen tuonti Weunegaard tallilta. Omistajansa mukaan tamma on hyvin yhteistyöhaluinen ja kiltti, Prinssin luonne on siis periytynyt tältä puolelta. Tamman kanssa omistaja on kilpaillut yleispainotteisesti helpon B:n tasoissa koululuokissa erinomaisella menestyksellä, sillä tamma on kerännyt jo laatuarvosteluun vaadittavat sijoitukset ja voitot. Tammalla on myös kisoja esteiden osalta, noin 50cm tasolta kohtalaisella menestyksellä. Prinssin emänisä on tummanruunikko tanskalais syntyinen shetlanninponi ori nimeltään Nick, säkäkorkeudeltaan 99cm. Tätä oria on luonnehdittu vauhdikkaakdi menijäksi joka ei tahtoisi jäädä kenenkään jälkeen. Kovin kilpailuhenkinen ori, jonka kanssa tarvitaan malttia ja taitoa. Ori on kilpaillut koulupainotteisesti helpon B:n tasoisissa luokissa, mutta myös esteillä noin 50cm luokissa satunnaisia lähtöjä. Ori on kilpaillut myös maastoesteillä hyvin pienissä luokissa, mutta aika ei ole koskaan ollut huono tämän vauhtihirmun kanssa. Prinssin emänemä on kirjava shetlanninponi tamma Caroline v.d. Weunegaard, säkäkorkeus 100cm. Tanskalainen pikku neiti, joka periytyy todella hyvästä suvusta (i. Paul v.d. Merger, KTK-I / e. Ilja v.d. Weunegaard, KTK-II), josta ei toista samanlaista yhdistelmää olekaan. Tamma on näyttelypainotteinen, mutta myös kilpaillut yleispainotteisesti esteillä että koulussa. Tamma on palkittu kantakirjassa II palkinnolla. Luonteeltaan tammaa ollaan luonnehdittu kiltiksi ja erinomaiseksi mamma hahmoksi kaikenikäisille poneille että hevosille.


Jälkeläiset:

20.10.2011 / she-t Miss Double Fjola  / e. Miss Double Popps
11.01.2012 / she-t Celia v. LAC  / e. Cecam Casie

Pakasteita jäljellä 2 kpl, ota yhteyttä s-postitse jos kiinnostuit ([email protected])